Somnul non-REM conține patru faze

Rate this post

După cum sa menționat de fapt, în această primă etapă specială, nevoile alimentare ale nou-născutului impun o repetare regulată a modelului somn-veghe; în consecință, mulți medici pediatri recomandă cu siguranță să nu se permită nou-născuților să se odihnească pentru o perioadă extrem de lungă, întrerupând „puiturile de somn” mai lungi de 4-5 ore sau chiar 3 ore în cazul unei creșteri insuficiente în greutate.

Cu toate acestea, este necesar ca părinții să se adapteze copilului prin recunoașterea nevoilor standard ale acestora futuremakers.ro, fără obstacole, precum și prin înăbușirea oricărui fel de „vise informative” prea timpurii.

Restul nou-născuților, ca și cel al adulților, este de fapt compus din diferite faze în raport cu intensitatea și perioada. În primul rând, este necesar să se deosebească o etapă REM care provine dintr-o fază non-REM.

Acronim de la Rapid Eye Movement Sleep (somn cu mișcare rapidă a ochilor), mișcarea rapidă a ochilor este o fază a somnului ușor, împânzită cu dorințe și definită de activități fazice ale membrelor, feței și, de asemenea, ale sistemului corpului, împreună cu respirația neregulată și, de asemenea, inima. viteză. În timpul odihnei, nou-născutul locuiește în această fază REM aproximativ 50% din timp, în timp ce la micuții mult mai mari mișcarea rapidă a ochilor este foarte limitată (scade la 15% la adulți).

Fazele_somnului

Somnul non-REM conține patru faze: somnolență (1), somn ușor (2), odihnă bogată (3) și, de asemenea, somn incredibil de puternic (4). Când un nou-născut se pregătește să doarmă, trece prin aceste patru faze în curs, în acel moment se întoarce aproximativ în jurul vârfului doi și intră în spectacolul somnului REM (1 → 2 → 3 → 4 → 3 → 2 → REM).

Acest ciclu este obișnuit de la sine de multe ori în timpul somnului și implică o anumită comoditate în trezire la trecerea de la un somn serios la un somn ușor. Somnul bebelușului: câteva sugestii

În primele săptămâni de viață, mamele și tații pot face puțin pentru a face somnul nou-născutului mult mai confortabil și mai normal. Precauția pur și simplu esențială este de fapt să te ferești de postura susceptibilă (pe stomac) în timpul somnului; de fapt, menținerea mereu a nou-născutului în decubit dorsal (cu fața în sus) scade substanțial pericolul SIDS (sindromul morții subite a sugarului).

De asemenea, pentru Los Angeles, pentru același factor, este de fapt recomandabil să îi permiteți copilului să doarmă peste un pătuț separat, fără a-l ține în pat cu părinții săi. Cu siguranță, în pătuțul și în pătuț nu trebuie să existe obiecte care să perturbe respirația nou-născutului, cum ar fi jucării minuscule, perne, cuverturi de puf, frânghii, șireturi, obiecte colțoase sau chiar ascuțite. Potrivit unor studii, barele de protecție trebuie în plus evitate.

  • Zonele prea netede trebuie, de asemenea, ținute departe, în timp ce orice fel de acoperire trebuie să se ridice până la piept, lăsând în urmă capul copilului bine descoperit.
  • La indicația inițială de odihnă (căscat, frecându-și ochiul, privind la orizont), nou-născutul are nevoie să se plictisească efectiv în propriul pântece, într-un cadru relaxat care cu siguranță nu este la fel de bine foarte fierbinte (douăzeci de °C). ), evitând de preferință să-l adormi în ramuri sau în diverse alte zone înainte de a-l poziționa în pătuț.

Odată cu creșterea, ritmul somn-veghe al nou-născutului-sugar tinde considerabil să se armonizeze cu mediul exterior, mișcându-se în direcția unei trezi mai lungi în timpul zilei și a unei odihne mai lungi în timpul nopții. În acest sens, sarcina nucleului suprachiasmatic al hipotalamusului este de fapt esențială ca răspuns la o colecție de stimuli exteriori, în primul rând rotația dintre lumină/întuneric și zgomot/tăcere.

Această metodă de adaptare fiziologică poate fi oarecum accelerată și poate fi aleasă prin diferențierea mediului de somn după întuneric de cel al restului în timpul zilei; în timpul nopții, de exemplu, puștiului ar trebui să i se delege efectiv somnul în întuneric într-o atmosferă liniștită; stimulii vor fi, de asemenea, reduse în timpul mesei și, de asemenea, ajustarea scutecului, pentru a fi realizate în situații de recul cu lumini slabe, rezistând seducției de a se juca sau de a vorbi.

Alternativ, în timpul odihnei în timpul zilei, este de fapt excelent să lași lumina să pătrundă în zonă și, de asemenea, să stai departe de sunete pur și simplu intense.

Chiar și birocrația unei forme de obicei de a adormi poate ajuta la atingerea acestor ritmuri. Cântecul în timp ce bebelușul este pe cale să adoarmă îl poate ajuta să identifice momentul potrivit pentru a se odihni, care cu siguranță va fi de fapt corectiv pentru mama.

Leave a Comment