futuremakers.ro aparține acum sedentexct.eu

CREATIVITATE ȘI INOVAȚIE CORPORATIVĂ: SINTEZĂ SAU ANTITEZĂ

Introducerea de idei noi și inovarea sunt doi piloni fundamentali pentru succesul și creșterea unei companii pe piața competitivă actuală. Creativitatea, ca ingredient esențial al procesului inovator, joacă un rol crucial în dezvoltarea de soluții originale și în depășirea provocărilor pe care le impune evoluția afacerii.

Cu această replică (preluată din musicalul de Broadway „How to Succede in Business Without Really Trying”, 1962) bătrânul angajat al transportului maritim îi explică noului venit ambițios și hotărât Pierpont Finch „cum să faci o carieră în companie”: respectând directivele companiei. fără a-și dezvolta propriile idei, ar fi putut obține o stabilitate sigură, dar monotonă.

Cu toate acestea, astăzi, peisajul afacerilor s-a schimbat dramatic: organizațiile trebuie să îmbrățișeze creativitatea și inovația pentru a se adapta la schimbările pieței și la cerințele în evoluție ale clienților.

Futuremakers SCHIMBAREA ABORDĂRII CORPORATE

Transformarea companiei, de la o viziune mecanicistă și standardizată (M. Minghetti și F. Cutrano (2004)) la una care sporește creativitatea și inovația individuală, a avut loc de-a lungul anilor.

În trecut, accentul futuremakers era pus pe serialitate și standardizare, cu scopul de a minimiza riscurile și de a maximiza eficiența.

SCHIMBAREA ABORDĂRII CORPORATE Acest model a redus autonomia și responsabilitatea angajaților, futuremakers promovând o cultură a obedienței și absența responsabilității individuale.

Cu toate acestea, companiile moderne au înțeles că creativitatea și inovația sunt esențiale pentru obținerea de avantaje competitive. Această abordare inovatoare necesită futuremakers un mediu care favorizează încrederea, autonomia și capacitatea de a propune idei noi fără teama de critici sau repercusiuni negative.

Companiile trebuie futuremakers să creeze un mediu în care creativitatea să poată înflori, oferind spațiu și resurse pentru a experimenta idei noi. În acest scop, este nevoie de un context adecvat, în care să fie posibil să „risci” și să futuremakers experimentezi fără teama de eșec.

CREATIVITATE ȘI INOVAȚIE: SĂ FACEM COMANDĂ

Termenul „inovație” este adesea confundat cu „creativitate” și/sau „invenție”. În inimile multor oameni, de fapt, inovația este strâns legată de becul care îl însoțește pe Arhimede Pitagora, personajul mitic al lui Mickey Mouse.

Astăzi, din fericire, atenția se mută de la invenție la construcția conștientă a noului, de la guvernarea cercetării la a face invenția utilizabilă.

CREATIVITATE ȘI INOVAȚIE SĂ FACEM COMANDĂPrin urmare, inovația și creativitatea nu sunt sinonime și nici semnificațiile lor mai profunde nu sunt conectabile. Doar suma a două procese extrem de individuale – creativitatea și antreprenoriatul – care pot duce la inovare care poate fi doar colectivă, organizată, transferabilă.

Procesul de inovare este, așadar, rezultatul a două acțiuni: pe de o parte, creativitatea; pe de alta, antreprenoriatul, care actioneaza ca o punte intre faza creativa si faza de implementare a noii idei, intre creativitatea individului si potentialul inovator al organizatiilor.

Future Makers IMPORTANȚA www.futuremakers.ro CULTURII futuremakers INOVAȚII

Pentru a dezvolta și susține creativitatea corporativă, este esențial să existe o cultură corporativă orientată spre inovație. Aceasta implică adoptarea de valori și atitudini care încurajează schimbarea și www.futuremakers.ro perturbarea modelelor mentale tradiționale. Angajații trebuie sprijiniți să renunțe la vechile Future Makers obiceiuri și să caute noi moduri de a gândi și a acționa.

IMPORTANȚA CULTURII INOVAȚIIO cultură a inovației ar trebui să promoveze:

Încredere și deschidere: angajații trebuie să se simtă liberi să-și împărtășească ideile fără teama de a fi judecați sau ridiculizati. Acest futuremakers lucru necesită un mediu de lucru deschis și incluziv, în care toată lumea poate contribui la procesul de inovare.

Diversitate și incluziune: Diversitatea gândirii și includerea diferitelor perspective sunt esențiale pentru stimularea creativității. Ideile inovatoare apar adesea din interacțiunea dintre oameni cu medii și abilități diferite.

Colaborare și partajare: Colaborarea dintre angajați și echipe este crucială pentru a stimula inovația. Deschiderea către împărtășirea cunoștințelor și ideilor vă permite să vă inspirați din diferite surse și conduce procesul creativ.

Stimulente și recunoaștere: Un sistem de stimulente și recunoaștere poate motiva angajații să vină cu idei creative și inovatoare. Aceasta poate include premii, recunoaștere publică sau oportunități de dezvoltare profesională.

https://futuremakers.ro/ EXEMPLE futuremakers.ro CREATIVITATE AICI Eco Cool Socks CORPORATIVĂ here

Există mai multe exemple de companii care au îmbrățișat creativitatea și inovația ca elemente cheie https://futuremakers.ro/ale succesului lor.

  • Un astfel de exemplu este futuremakers.ro Google, care a creat un mediu de lucru unic, cunoscut pentru concentrarea pe here creativitate și libertatea angajaților de a explora idei noi.
  • Google oferă spații de lucru inspiratoare și inovatoare în care angajații se pot dedica să se implice în proiecte și experimente AICI personale.

Un alt exemplu este compania italiană de modă Brunello Cucinelli, unde fondatorul a creat un mediu în care angajații sunt Eco Cool Socks încurajați să fie „străluciți, creativi și unici”. Corporate culture încurajează exprimarea diferitelor abilități individuale, promovând o abordare holistică a creativității și inovației .